letectví a foto

Holandský "Orange" znovu na Dnech NATO!

04.04.2012 20:07

 

 

 Organizátoři Dnů NATO dnes oficiálně potvrdili přílet holandského Demo Teamu na Dny NATO 2012. Demo Team se na mošnovském letišti objeví po páté za sebou, a stává se tak jedním z nejčastějších účastníků Dnů NATO. Poprvé se Demo Team na Mošnově objevil už v roce 2008, tehdy ještě bez letounu "Orange" J-015  v holandských národních barvách. Pamětníci si jistě na první vystoupení Demo Teamu na Mošnově v roce 2008 vzpomenou. Tehdy během sobotního programu hustě pršelo a vládlo velmi nepříznivé počasí. Ale i přes toto neletové počasí  holandský pilot Ralph "Sheik" Aarts leteckou ukázku odlétal.

 

 

 Od letošního roku je Ralph "Sheik" Aarts manažerem Demo Teamu a trenérem nového display pilota Stefana "Stitch" Huttena, který vystřídal Tobiase "Hitec" Schutteho. "Hitec" vodil "Orange" ve vzduchu v minulých dvou letech.

 

 

 Z vlastní zkušenosti vím, že vystoupení Demo Teamu je jedním z nejlepších leteckých vystoupení na letounu F-16 a jedním z nejlepších leteckých vystoupení vůbec. K atraktivitě vystoupení samozřejmě přispívá i originální zbarvení letounu "Orange" J-015 v holandských národních barvách.

 

 

Více na https://www.dny-nato.cz

Vyhledávání

Kontakt

Petr Bílý - letectví a foto