letectví a foto

F-16 DEMO TEAM na 4. NLD

24.03.2010 18:46

Převzato a přeloženo z www.nld.sk/f-16-demo-team-na-4-nld/

 

Svoji účast na 4. NLD v Piešťanech potvrdil F-16 DEMO TEAM Královského holandského letectva, který už na 3. NLD zaznamenal velký divácký ohlas. Návštěvníci 4. NLD budou moci ve vzduchu opět vidět mistrovskou ukázku pilotáže tohoto stroje a další F-16-ku z tohto týmu si budou moci prohlédnout zblízka na statické ukázce.

 

  

 

F-16 DEMO TEAM 2010-2011 Královského holandského letectva má v současnosti sídlo na Leeuwarden Airbase. Zajímavostí je, že zodpovědnost za realizaci sólových displej ukázek holandských vzdušných sil a tedy i sídlo týmu se střídá každé dva roky mezi dvěmi leteckými základnami, Volkel Airbase a Leeuwarden Airbase. Výjimkou však byl minulý rok, kdy pro velký úspěch demo team z Volkelu prezentoval Královské holandské letectvo i třetí rok za sebou. Na začátku roku 2010 však tento tým odevzdal pomyslné žezlo opět základně Leeuwarden.

 

 

Současný tým tvoří příslušníci 322. a 323. letky, které jsou obě dislokované na základně Leeuwardene Airbase. Tým se skládá z jednoho display pilota, dvou trenérů, šesti technických specialistů a dvou poradců. Letošním display pilotem bude kapitán Tobias “Hitec” Schutte.

 

Vyhledávání

Kontakt

Petr Bílý - letectví a foto