letectví a foto

Do Pardubic přiletí bulharský Suchoj Su-25!

10.05.2012 17:07

    Převzato z aviatickapout.cz

 

SU-25 POTVRZEN !!!
 

    Bulharské letectvo dnes potvrdilo účast Su-25 na Aviatické pouti 2012. Bude se jednat o dvoumístnou verzi UBK, která přiletí z domovské základny Bezmer v doprovodu transportního C-27J Spartan v pátek 1. června odpoledne. Tím bude naprosto zásadně obohacena plejáda letadel, která sloužila na letišti Pardubice v jeho dlouholeté historii. Jelikož stále není jisté, že bulharská Su-25 vystoupí v hlavním programu v sobotu a neděli doporučujeme návštěvníkům, aby využili otevření letiště pro veřejnost již v pátek 1.června a nepřipravili se o zážitek vidět opět létat tento plnokrevný bitevník nad Pardubicemi.


    Su-25 letectva ČSSR, ČSFR a nakonec ČR dosloužily na letišti Pardubice u 30. bitevního leteckého pluku v roce 1994. Jeho silueta, připomínající hrábě, je zcela nezaměnitelná nejen pro odborníky, ale také starousedlíky sídliště Dukla a obcí Nemošice, Staré Čivice, městské části Svítkov a všechny další, kteří "cvrkot" letiště pozorovali v jeho nejslavnějších dobách.

 

spartan

Foto: C-27J Spartan bulharského letectva doprovodí bitevní Suchoj Su-25 na Aviatickou pouť 2012. Na jeho palubě bude, kromě pětičlenné posádky, také technický personál, který zabezpečí provoz obou vzácných návštěvníků během jejich pobytu v Pardubicích.

Vyhledávání

Kontakt

Petr Bílý - letectví a foto